Naamswijziging van CareTech in Doro Care

2015-12-04

Met de overname op 31 januari 2015 is CareTech een onderdeel geworden van de Doro organisatie. In dat verband zal er een transitieperiode volgen waarin een naamswijziging wordt doorgevoerd. Het aanbod van CareTech zal onveranderd voortbestaan als een integraal deel van de Doro portefeuille.

Het pakket van technologische ondersteuning en hieraan gerelateerde artikelen en services zal voortzetting vinden onder de naam Doro Care. De juridische structuur blijft onveranderd en bestaande contracten en afspraken zullen volledig worden gerespecteerd en nageleefd. De naamswijziging zal hierop niet van invloed zijn.
Samengevat: Aan het CareTech aanbod van hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de zorg en sociale alarmering verandert niets en uw contacten blijven verlopen via de bekende en vertrouwde kanalen en personen.
PrintDe huisstijl zal in overeenkomst worden gebracht met die van Doro. Daarmee wordt ook het huidige logo vervangen door het groene Doro logo.

Ook de contactgegevens zoals emailadressen, websites enzovoort zullen worden aangepast. Gedurende de transitieperiode zullen berichten naar de huidige adressen automatisch worden doorgezonden naar de nieuwe.
Met de opname in Doro ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de producten en diensten ten behoeve van senioren en mensen met een functiebeperking, alsmede voor zorgverleners, zorginstellingen en zorggemeenschappen. Dankzij Doro bestaat er direct al een breder aanbod aan zorgproducten. Oplossingen voor mobiele zorg, apparatuur voor locatiebepaling en speciaal aangepaste mobiele telefoons voor zowel zorgverleners als zorgontvangers zijn voorbeelden hiervan. Door de bundeling van CareTech en Doro wordt het in de toekomst mogelijk om nog beter te voldoen aan de vraag naar specifieke oplossingen en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van sociale alarmering.

De integratie met Doro en de naamsverandering van CareTech naar Doro Care zal plaatsvinden in 2015 en 2016.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
CareTech’s CEO Ulf Lindsten +46 (0) 733117289 of
Boudewijn Arends (Business Development Manager BeNeLux) +31 (0)6 55 798 400, email: boudewijn.arends@caretech.se

 

 

Over Doro
Doro AB is een Zweedse publieke vennootschap, opgericht in 1974. In 2007 introduceerde de onderneming haar baanbrekende easy-to-use mobiele telefoon concept en is heden ten dage wereldwijd marktleider binnen dit segment. De producten en oplossingen van Doro zijn verkrijgbaar in dertig landen verdeeld over vijf continenten. Het aanbod omvat:
mobiele telefoons en smart devices, applicaties & software, vaste telefonie, telezorg en mobiele zorgoplossingen. Doro rekent af met drempels in de adoptie van nieuwe technologieën en is beloond met vele internationale onderscheidingen ter erkenning van haar productontwerpen en innovaties. Doro aandelen zijn genoteerd aan de beurs Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Voor 2013 werd een omzet van SEK 1 142.5 miljoen gerapporteerd. www.doro.com

Over CareTech
CareTech is een onderneming in de sociale alarmering sector. Ze is marktleider op het gebied van digitale sociale alarmoplossingen en biedt zorgverleningsinstellingen en –gemeenschappen een palet aan oplossingen voor senioren en mensen met een functiebeperking. Haar slimme digitale producten en diensten bieden gebruikers, zorgpersoneel, mantelzorgers en familieleden ondersteuning bij de dagelijkse routines, op een wijze die kwaliteit, veiligheid en efficiëntie waarborgen. CareTech werd in 1990 opgericht in Kalix, Zweden, en heeft ongeveer 100 werknemers. Het is een internationale onderneming met vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland, waarnaast nog diverse partners in Europa en Australië. www.caretech.se